Veelgestelde vragen over Private Lease op een rijtje

Een Private Lease auto aanvragen

Wat is Private Lease?

Private Lease is een leasevorm voor particulieren. Met Private Lease rijd je in een splinternieuwe of jong gebruikte auto voor een vast bedrag per maand. Dit betekent: een einde aan vervelende onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparaties. Lees meer over Private Lease.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om in aanmerking te kopen voor een Private Lease auto?

Een geldig Nederlands rijbewijs en een minimumleeftijd van 18 jaar.

Waarom kiezen voor Private Lease in plaats van kopen?
  • Voor een vast laag maand bedrag rijd je in een nieuwe of jong gebruikte auto
  • Geen onverwachte kosten
  • Geen grote investering, waardoor je (spaar)geld overhoudt
  • Gebruikersgemak: de leasemaatschappij regelt vrijwel alles
Is Private Lease zonder BKR-registratie ook mogelijk?

Nee dit is niet mogelijk. Dat is wettelijk zo geregeld..

Ik heb een arbeidscontract voor bepaalde tijd. Kan ik in aanmerking komen voor Private Lease?

Ja, dit is mogelijk. Dit hangt af van je gezinssamenstelling en het eventueel garant staan van bijvoorbeeld ouders of partners.

Wat is de minimale en maximale looptijd van een Private Lease contract?

De minimale looptijd is 12 maanden en de maximale looptijd is 60 maanden. Lease je een gebruikte auto? Dat kan totdat het voertuig maximaal 60 maanden oud is.

Kan ik ook een gebruikte auto leasen?

Ja, dit is mogelijk. Totdat de leaseauto maximaal 60 maanden oud is. Een voorbeeld: je ziet een jong gebruikte auto van 24 maanden oud. Deze kunnen wij dan nog maximaal 36 maanden inzetten als leaseauto.

Een Private Lease auto rijden

Wat moet ik doen als ik meer kilometers rijd dan volgens contract is toegestaan?

Neem dan contact op met 2Lease om de mogelijkheden te bespreken. De kilometers aanpassen is meestal voordeliger dan de leaseauto inleveren bij einde contract met meer kilometers. Overigens vragen wij jaarlijks de kilometerstand bij je op. We verifiëren dan of deze nog netjes binnen het contract valt. Als de kilometerstand afwijkt, dan worden deze kilometers in samenspraak met jou verrekend.

Waar kan ik terecht voor onderhoud, reparaties en banden?

In tegenstelling tot veel andere leasemaatschappijen geven wij er de voorkeur aan dat je dit zoveel mogelijk laat uitvoeren bij de desbetreffende merkdealer. Dit ook om de mobiliteitsgarantie, de fabrieksgaranties en de eventuele coulance zo lang mogelijk te behouden.

Wie mogen er allemaal in mijn leaseauto rijden?

Iedereen die ouder is dan 21 jaar en in het bezit is van een geldig Nederland rijbewijs. Mits jij als contractant daarvoor toestemming hebt gegeven. Jij als contractant blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het voertuig, ook als iemand anders daar in rijdt.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn leasecontract?

Aan het einde van het leasecontract lever je de auto weer in bij 2Lease. Je kunt dan bijvoorbeeld een nieuwe leaseauto uitkiezen en een nieuw leasecontract afsluiten. Je krijgt dan een nieuwe of jong gebruikte auto. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op.

Wat moet ik doen bij schade aan mijn leaseauto?

Meld dit binnen 48 uur na de gebeurtenis bij 2Lease. Daarbij moet je een ingevuld schadeformulier bij ons aanleveren.

Waar kan ik een klacht melden?

Meer informatie hierover lees je hier.

Kunnen bijvoorbeeld mijn ouders of partner garant staan voor mijn leasecontract?

Ja, dit is mogelijk. Zij worden als tweede en of derde contractant toegevoegd aan de overeenkomst. Zij doorlopen dezelfde acceptatieprocedure en zijn daarmee ook aansprakelijk voor het nakomen van de financiële verplichting. De contractanten die garant staan worden ook BKR-geregistreerd.